Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ




Προκήρυξη Αγώνων:  Ο  Α.Σ. «Άσπρος Πύργος», ο Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας και η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. διοργανώνουν το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.
Διεύθυνση Αγώνων: Λίτσας Δημήτρης
Οργανωτική Επιτροπή: Ηλίας Ευτύχιος, Καμακάρη Αικατερίνη
Επικεφαλής διαιτητής: Κωνσταντόπουλος Περικλής
Χώρος και Ημερομηνίες Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν τo Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013. Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας (Διεύθυνση: Γυφτέα 27, Ελευσίνα)
Πρόσβαση με συγκοινωνίες:  Αστικές συγκοινωνίες προς Ελευσίνα
Δικαίωμα Συμμετοχής: έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών ή κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. (Δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας , Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής). Στην περίπτωση που κάποιος αγωνιστεί σε πάνω από ένα Περιφερειακό Προκριματικό Σχολικό, χάνει το δικαίωμα της πρόκρισης στην τελική φάση.
Δηλώσεις συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στο e-mail: info@sms-elefsinas.gr, δηλώνοντας Ονοματεπώνυμο, Σχολείο, Τάξη και  Αρ. Δελτίου Ε.Σ.Ο. εφόσον είναι εγγεγραμμένος/η σε σύλλογο μέχρι τις 31/12/2012.
Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής 9:15 μέχρι 9:45 π.μ.
Όσοι προσέλθουν μετά τις 9:45 θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο.
Ώρα Έναρξης: 10:00
Προκρίνονται για την Τελική Φάση: οι τρεις (3) πρώτοι και εν συνεχεία το πρώτο κορίτσι εκτός αυτών κάθε τάξης, μετά την άρση των ισοβαθμιών (βλ. στο τέλος της παρούσας). Σε περίπτωση συμμετοχής 40-49 μαθητών ανά τάξη προκρίνονται οι τέσσερις (4) πρώτοι και το πρώτο κορίτσι, για συμμετοχή 50-59 μαθητών προκρίνονται οι πέντε πρώτοι και το πρώτο κορίτσι κ.ο.κ.
Σε περίπτωση όπου το προκριματικό πρωτάθλημα έχει αθροιστικά λιγότερες από 110 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες, τότε προκρίνονται από κάθε τάξη οι δύο (2) πρώτοι και το πρώτο κορίτσι εκτός αυτών ενώ σε περίπτωση λιγότερων των 55 συμμετοχών σε όλες της κατηγορίες προκρίνεται ο πρώτος νικητής και το πρώτο κορίτσι.
Ειδικά για την κατηγορία Νηπιαγωγείων, προκρίνονται όσοι συγκέντρωσαν το 50% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας (2.5/5 βαθμούς)
Ειδικά για την κατηγορία Λυκείων, προκρίνονται όλοι οι συμμετέχοντες.
Σύστημα Αγώνων: Οι μαθητές και μαθήτριες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό Σύστημα έξι (6) γύρων. Ειδικά για την κατηγορία των Νηπίων και της Α’ Δημοτικού το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με Ελβετικό σύστημα πέντε (5) γύρων. Σε περίπτωση συμμετοχής 5 ή 6 μαθητών σε μία κατηγορία θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ και σε περίπτωση 4 μαθητών με διπλό σύστημα πουλ. Σε περίπτωση τριών ή λιγότερων συμμετοχών η κατηγορία συνενώνεται με την αμέσως επόμενη ηλικιακά κατηγορία.   Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:
Μαθητές - Μαθήτριες Νηπιαγωγείων
Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Δ' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Ε' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες ΣΤ' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Γυμνασίου
Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Γυμνασίου
Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Γυμνασίου
Μαθητές - Μαθήτριες Λυκείου
Αρχική κατάταξη: Η αρχική κατάταξη θα γίνει 1) στις κατηγορίες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών κατά αλφαβητική σειρά  
2) στις κατηγορίες Γυμνασίων Λυκείων: με τα εθνικά ΕΛΟ της 1.1.2013 και εν συνεχεία με αλφαβητική σειρά για όσους και όσες δεν έχουν ΕΛΟ.
Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας: Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά
1.       Αποτελέσματα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους),
2.       Κριτήριο Μπούχολτς (βαθμοί αντιπάλων)
3.       Κριτήριο Μπούχολτς median
4.       Κριτήριο Μπούλχοτς cut2.
 Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους, θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20' από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου. Στις περιπτώσεις αυτές θα χρησιμοποιείται σκακιστικό χρονόμετρο µε χρόνο σκέψης 5' για κάθε παίκτη. Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες ισχύουν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (ΡΑΠΙΝΤ).
Έπαθλα: Θα βραβευτούν με μετάλλιο οι τρεις πρώτοι νικητές, το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης και ο πρώτος νικητής που δεν ανήκει σε σύλλογο.
Διάφορα: Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο (αίθουσα διδασκαλίας) για κάθε κατηγορία ή σε κοινό χώρο για όλους τους ομίλους, στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής των Αγώνων για οργανωτικά θέματα και η Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.
Διαιτησία – Ενστάσεις: Ο  διαιτητές της διοργάνωσης θα οριστούν από την οργανωτική επιτροπή σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ.
Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.
Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50 € (το οποίο θα επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς αλλιώς εκπίπτει υπέρ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.).

Επικοινωνία:  κ.Λίτσας Δημήτρης email: admin@sms-elefsinas.gr ή  6974272444 και κ.Καμακάρη Αικατερίνη  6945744832.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου